Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Letošní novoroční předsevzetí? Být Skinny!

Ahoj,

do konce roku 2020 už moc nezbývá a to je přesně ten správný čas pro přemýšlení nad novoročním předsevzetím. A protože byl tenhle rok hodně specifický, měl také specifický dopad na naše těla a hlavně jejich tukové zásoby. Pokud tedy zrovna nepracuješ ve zdravotnictví (kde letos moc prostoru pro lelkování opravdu nebylo), asi jsi taky alespoň v některé z vln karantény trávila mnohem více času doma. A tam se všichni sice méně hýbeme, ale zato to poctivě doháníme vařením, pečením a hlavně mlsáním. A to je pro vysněnou postavu prostě smrtící kombinace :-)

Pokud patříš mezi těch pár vyvolených, které v roce 2020 nepřibraly ani deko, tiše závidíme a držíme palce, aby to tak dlouho vydrželo. Pro nás ostatní je plán jasný, rychle s těmi karanténními kily zase zatočit. A protože s dobře promyšleným plánem to jde vždycky líp, pojďme si to novoroční hubnutí naplánovat. Svatá trojice pro dosažení perfektních výsledků je totiž správné stravování, pravidelný pohyb a chytře zvolené doplňky stravy.

Jídlo je třetina úspěchu

V posledních měsících jsme ti psaly o těch nejpopulárnějších dietách, které si získaly srdce holek po celém světě. Pokud jsi zatím žádnou nevyzkoušela, teď je ta pravá chvíle do toho praštit. Zalistuj naším blogem pár článků zpátky a rozhodni se, která ti bude nejvíc vyhovovat. Najdeš tam nenáročné diety, které ti bez velkého omezování umožní shazovat zhruba kilo za měsíc, i tvrdší diety pro drsňačky, se kterými poletí ručička váhy dolů raketovou rychlostí. Je jen na tobě, jak moc vážně se do hubnutí budeš chtít pustit, my přinášíme jen několik obecných rad.

Pokud o sobě víš, že nemáš moc pevnou vůli, raději sáhni po mírnější dietě, u které se nebudeš tolik omezovat. Je lepší dosahovat výsledků pomaleji než to po dvou týdnech úplně vzdát a stavit se u mekáče.

Pitný režim je základ, bez dostatečného příjmu tekutin budeš hubnout pomaleji, nebudeš mít tolik energie a můžeš si zadělat na celou paletu zdravotních potíží. Nezapomeň tedy pít průměrně 2 litry neperlivé vody denně (pokud chceš vědět, jak si přesně spočítat, kolik tekutin tvoje tělo potřebuje, mrkni na článek Pitný režim).

Naskakuje ti kopřivka už z toho slova „dieta“? Neboj, nemusíš nutně držet dietu jako takovou, ale zkus se alespoň zaměřit na základní pravidla zdravého stravování:

  • Definitivně se rozluč s fastfoody, polotovary a dalšími umělotinami v jídle.
  • Snaž se jíst raději častěji malé porce než celý den hladovět a večer to dohnat vyluxováním půlky lednice.
  • Dej si pozor na vysoké množství soli, které v těle zbytečně zadržuje vodu a navíc může způsobovat další zdravotní obtíže (zákeřné jsou hlavně uzeniny a samozřejmě chipsy, tyčinky, oříšky atd.)
  • Miluješ sladké? Neboj, nebudeme ti radit, abys na něj navždy zapomněla. Ale měla by sis ho dopřát spíš za odměnu, než aby se stalo pravidelnou součástí jídelníčku. A když už sáhneš po nějaké sladkosti, snaž se vybírat s rozumem (vyzkoušej třeba naše lískooříškové máslo FAME, které chutná naprosto božsky a přitom ti nezkazí postavu).
  • Do svého jídelníčku zařaď co nejvíc zeleniny, ryb a zdravých tuků ve formě kvalitních rostlinných olejů, oříšků a semínek.
  • Omez konzumaci alkoholu. A když už budeš mít chuť na skleničku, sáhni raději po suchém bílém vínu (pivo a tvrdý alkohol postavě prostě nesvědčí).

predsevzeti

Bez pohybu to půjde pomalu

Kdo chce hubnout, zpevňovat a udržovat se v kondici, ten prostě musí cvičit. Pokud jsi zvyklá chodit pravidelně do fitka nebo na bazén, letos to pro tebe asi bylo opravdu těžké. Ale určitě to není důvod si pohyb dlouhodobě odepírat. Naopak je to super příležitost se víc zaměřit na cvičení v pohodlí domova, které si můžeš dopřát prakticky kdykoliv. Poctivou dávku inspirace najdeš na našem YouTube kanále, na kterém pro tebe pravidelně připravujeme videa na posílení celého těla, ať už se cvičením začínáš, nebo na sobě makáš pravidelně. A pohyb si rozhodně nemusí odepřít ani nastávající maminky, pro které máme skvělá protahovací videa.

Povolej do boje zlepšováky

Pomyslnou poslední třetinou úspěchu jsou správně vybrané doplňky stravy. Máme obrovské štěstí, že žijeme v době, kdy si můžeme ke skvělým výsledkům trošku dopomoct. Řeč je zejména o spalovačích, které ti pomohou ze cvičení vytřískat opravdu maximum. Pokud se cvičením začínáš nebo na to prostě jen jdeš zlehka, nejlepší volbou pro tebe bude čistě přírodní spalovač PURE. A pokud už máš nějaký ten pátek odcvičený a chceš se do boje s tuky pustit opravdu s vervou, zamiluješ si spalovač FIRE. Oba spalovače je ideální kombinovat ještě s BCAA, které při zvýšené fyzické zátěži ochrání tvoje svaly a pomohou v jejich regeneraci po cvičení.

Důležité je začít…a hlavně vydržet

O správné motivaci už jsme před časem psaly v článku Cesta za perfektní postavou začíná v hlavě. A u novoročních předsevzetí to platí dvojnásob, protože ta euforie ze začátku nového roku a možnosti začít s čistým štítem (navíc často už s několikátou skleničkou v ruce) prostě svádí k tomu dávat si nereálné cíle. A spolu s novoročním vystřízlivěním přichází často i hořké zklamání z toho, že to letos zase neklapne. Je proto lepší si předsevzetí naplánovat už s předstihem a dát si reálné cíle. Pokud jsi zvyklá pravidelně makat a chceš si jen posunout laťku zase o něco výš, fantazii se samozřejmě meze nekladou. Na druhou stranu, pokud zatím cvičíš pouze teoreticky, měla bys novoroční předsevzetí volit opatrně. Co třeba „Začnu zdravěji jíst a budu se hýbat alespoň dvakrát týdně“? :-)

Sejde z očí, sejde z mysli…

I to je často smutný osud novoročních předsevzetí. A tady přicházíme na řadu my, tvoje holky ze Skinny girls. I v roce 2021 tě totiž budeme pravidelně zásobovat skvělými cvičebními videi, božskými zdravými recepty, geniálními doplňky stravy i informacemi o všem, co s hubnutím a zdravým životním stylem souvisí. A tak ti pomůžeme na tvůj novoroční závazek nezapomenout :-) Už se těšíš? Spolu to prostě zvládneme.

Tak holky, všechno nejlepší do toho roku 2021!

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptetak.cz