Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Pohyb na čerstvém vzduchu i přes zimu? Přinášíme inspiraci.

Ahoj,

minule jsme si povídaly o tom, jak se během Vánoc alespoň trochu uchránit před všudypřítomným přejídáním a přežít je bez negativního dopadu na tvoji postavu. Kromě zdravého přístupu k jídlu ti ale samozřejmě pomůže i pohyb. A protože podzimu odzvonilo a zima přebírá vládu, pojďme se podívat na pohybové aktivity, kterým se i v zimním období můžeš věnovat venku na čerstvém vzduchu.

Skoro v každém článku připomínáme, jak je pro krásné a zdravé tělo pohyb důležitý. A stojíme si za tím, protože pohyb prospívá tělu i duši. Ale zároveň platí, že není pohyb jako pohyb. Zatímco některým z nás vyhovuje cvičení z pohodlí domova (třeba podle našich videí), další z nás zase nedají dopustit na fitka (když jsou zrovna otevřená) a stejně tak některé z nás prostě potřebují k radosti z pohybu cítit čerstvý vítr ve vlasech a slunce v zádech. Pokud patříš do třetí skupiny, tenhle článek je určený přesně pro tebe. Od jara do podzimu je docela snadné dát si venku do těla, ale co v zimě? Rozhodně není důvod zůstávat doma „za pecí“.

Pozor na vhodné oblečení a silnou imunitu

Aby byl zimní pohyb radostí, a ne starostí, je potřeba se na něj pořádně připravit. Základem je určitě vhodně zvolené oblečení, které tě udrží v teple a v suchu. Pokud se pustíš do fyzicky náročnější aktivity, jakou je například běhání, sáhni po několika funkčních vrstvách, které dobře odvedou pot a neprofouknou. Po sportu bys raději neměla zůstávat rozehřátá příliš dlouho venku na mrazu a raději se vydýchat až v teple domova. Pokud to z nějakého důvodu není možné, připrav si ještě jednu vrstvu oblečení, kterou si oblečeš, až s pohybem skončíš.

Víc než kdy jindy je v tomto období také důležitá silná imunita, se kterou ti mohou pomoct kvalitní doplňky stravy. Vyzkoušet můžeš například náš imunit, který jsme pro tebe sestavily přesně pro to, abys byla zdravá a nějaké virózy u tebe neměly šanci :-)

V zimě je také velmi důležité dbát na pitný režim, protože i když v chladném počasí máme přirozeně nižší chuť pít, při pohybu se potíme pořád stejně.

pohyb

Jedinečná šance pustit se do zimních sportů

Zima je ta část roku, kdy se můžeš pustit do celé škály sportů, které jsou určené výhradně pro tohle období. Ať už tě lákají lyže, snowboard, běžky nebo brusle, teď tě čeká pár měsíců, kdy se můžeš vyřádit. Ještě jsi nic z toho nezkusila? Neboj, nikdy není pozdě začít.

Letos je to bohužel s provozem lyžařských areálů všelijaké, ale třeba takové běžkování zasněženou krajinou, u toho se fantazii meze nekladou. Běžky jsou navíc pro hubnutí jako stvořené, zapojí se na nich svaly celého těla a kalorie se spalují skoro samy.

Místo běhu raději zvol svižnější chůzi

Je běhání tvůj život a nechceš se ho vzdávat ani během zimy? I když nadšené běžce můžeš v parcích potkat během celého roku, v zimě bys měla zbystřit. Odborníci v tomto období doporučují raději zvolit rychlou chůzi nebo indiánský běh. Pokud si i tak chceš dopřát běh i v mrazech, rozhodně bys měla dbát na správnou volbu oblečení a obuvi. Zvýšenou pozornost si také zaslouží výběr terénu, protože upadnout na ledu prostě není nic příjemného.

Chůze pro radost i pro fyzickou kondici

Možná máš pocit, že chůze není jako pohyb dostatečná a že si nezaslouží pozornost. Opak je ale pravdou. Zatímco u intenzivního pohybu, jakým je například výše zmiňovaný běh, bys mimo samotnou dobu běhání neměla raději zůstávat venku (doporučuje se opravdu ideálně doběhnout až k domu a zpomalit a vydýchat se až tam, jinak riskuješ nachlazení), chůze si můžeš dopřát klidně několik hodin. Samozřejmě je opět potřeba teple se obléct (rozhodně tepleji než na běhání, protože se tolik nezahřeješ) a vzít si vhodné boty, zapomínat bys neměla ani na čepici. Chůze je navíc vhodná i pro ty z nás, které s pohybem teprve začínají a nemají žádnou velkou fyzičku :-)

Jak se k pohybu v zimě stavíš ty? Miluješ zimní sporty a procházky zmrzlou přírodou (nebo městem plným vánoční výzdoby), nebo nedáš dopustit na cvičení uvnitř? V obou případech držíme palce, aby ti pohyb i v tomto ročním období přinášel radost i viditelné výsledky :-)

Tvoje holky ze SKINNY GIRLS:-))