Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Proč je nutné posilovat imunitu vybranými doplňky stravy

Ahoj holky,

je podzim, a tak na nás útočí ve zvýšené míře různé viry, bakterie, nachlazení, ke kterým se letos navíc přidal COVID, zavřené školy, obchody, fitcentra a restaurace, causa Prymula, rozmíška mezi zubaři a epidemiology o tom, zda COVID je či není rizikem a to vše okořeněné soubojem dvou nesmiřitelných skupin obyvatel ve věci základní otázky, zda COVID vůbec je nebo není. Vyjasnění této základní filosofické otázky se stalo předmětem velice vyhrocených disputací a rychle předběhlo v diskusích i taková témata, jakými jsou diskuse na téma „je či není globální oteplování“, nebo „je či není země kulatá“?

Protože si chceme zachovat zdravý rozum, nechceme se snížit na úroveň sociálních sítí, kde největšími odborníky jsou ti, kteří úroveň svého vzdělání definují jako „škola života“, a zároveň chceme pro vás, pro sebe i pro naše blízké udělat něco, co našemu zdraví jednoznačně prospěje, budeme se dnes věnovat výhradně naší imunitě. Všechny víme, že je důležitá, ale ne vždy děláme pro zvýšení imunity to, co opravdu potřebuje.

posilovat-imunitu

Imunitní systém je štít

Imunitní systém (imunita) je takový náš štít a obranný mechanizmus proti patogenům, tedy proti vetřelcům, kteří se snaží do našeho organizmu vniknout, uchytit se v něm a získat tak místo k přežití a látky potřebné k rozmnožování. Část našeho imunitního systému se snaží zabránit tomu, aby do nás mohli tito vetřelci vniknout. Je to například naše kůže, pot, bílé krvinky apod. Je to vlastně taková hradba, která má zabránit tomu, aby vetřelci mohli vniknout na zakázané území. Této části imunitního systému říkáme vrozená imunita. Statická obrana, která nemá schopnost se učit, nepamatuje si toho kterého vetřelce, se kterým se již potkala, ani to, jak se choval. Zkrátka reaguje vždy stejně a při napadení nezískává žádné nové schopnosti. Zde můžeš pomoci své kůži užíváním Skinny girls Collagenu.

Druhou složkou imunitního systému je imunita získaná. Ta je na rozdíl od imunity vrozené schopná se přizpůsobovat. Je to aktivní prvek obrany. Skládá se z protilátek (imunoglobulinů) a dvou typů bílých krvinek (B a T lymfocytů). A tyhle užitečné potvůrky se učí, mají „paměť“. Pokud se potkají s nepřítelem, se kterým se již setkaly, tak se účinněji a rychleji umí bránit proti nepřátelům, kterými jsou viry a bakterie.

Principielně funguje imunita u všech stejně. Avšak úroveň schopnosti odolávat napadení a bránit náš organizmus je u každého jedince jiná. Závisí na mnoha faktorech, například na věku, vrozených faktorech, stravovacích návycích, fyzické kondici, stresu apod. Aby tvoje imunita byla co možná nejlepší, potřebuje tvoji pomoc. To, co můžeš ovlivnit, je fyzická kondice, která přímo souvisí se zdravým stravováním a fyzickým pohybem. Kondici můžeš bez velkých nároků na čas zvyšovat například s pomocí Skinny girls cvičebních videí, které ti poskytnou odborný návod a povedou tě stejně jako osobní trenér.

K tomu, aby tě tvůj imunitní systém mohl co nejlépe chránit, potřebuje přísun vitaminů a minerálů (ne, není to pravopisná chyba. Vitamin je skutečně s krátkým „i“, ne s dlouhým „í“J ). Něco si tělo umí vyprodukovat samo, něco (například stopové prvky „zinek a selen“) nikoli, a proto je nezbytný jejich pravidelný přísun. Obecně lze říci, že vitaminy lze získat z ovoce a zeleniny. Problém je však v tom, že zeleninu většinou tepelně upravujeme a tím ztrácí to, čím má být pro nás užitečná. Ovoce je pak sklízeno nezralé a dozrává postupně ve skladech, což také zrovna nezvyšuje množství vitaminů v něm obsažené. Zinek a selen jsou obsaženy v hovězím mase a játrech, v rybách i v mase vepřovém a telecím. Hovězího masa však většinou nekonzumujeme dostatek, stejně jako ryb. O prospěšnosti kuřecího masa a vepřového pak lze silně pochybovat vzhledem k tomu, jak je urychlován růst kuřat a vepříků.

Proto je nezbytné a prospěšné našemu organizmu pomoci a dodávat mu potřebné vitaminy a stopové prvky formou doplňků stravy. Mezi nepotřebnější a neprospěšnější vitaminy patří vitamin C, B6 a D a minerály selen a zinek.

Vitamin C (kyselina askorbová) – nejúčinnější vitamin proti virům a nachlazení. Při dnešní kvalitě potravin je jeho přísun z ovoce nedostatečný. Tělo jej nedokáže uchovávat. Proto je nutné jej stále doplňovat. Je skvělým antioxidantem.

Vitamin D – jeho přírodní formou je vitamin D3. Získáváš jej ze slunečního záření. Tvoje tělo jej neumí vyrobit a z potravin jej nikdy nezískáš dostatečné množství. Přispívá k normálnímu vstřebávání a využití vápníku a fosforu, aktivuje imunitní systém, pomáhá zdravému stavu kostí, zubů a svalů, napomáhá při hubnutí, protože lidé s nadváhou mají nízký stav vitaminu D.

Vitamin B6 - Přispívá k normální tvorbě červených krvinek, k normálnímu energetickému metabolismu a podporuje funkci imunitního systému

Zinek a selen – stopové prvky, které si tělo neumí samo produkovat, a proto je nezbytné je trvale do těla dodávat. Jsou nezbytné pro tvorbu bílých krvinek, které zajišťují fungování imunitního systému a přispívají tak k posílení naší přirozené obrany. Jejich důležitost je srovnatelná s vitaminem C! Zinek a selen působí proti tvorbě volných radikálů a chrání tak naše buňky před oxidačním stresem. Volné radikály jsou agresivní molekuly, které napadají vlastní buňky a tkáně těla a mohou vést k infekcím a oslabení imunitního systému.

Jistě, dalších vitaminů a minerálů, které potřebuje tvoje tělo, bychom mohli popsat ještě více, ale právě vitamin C, D (D3), B6 a minerály zinek a selen jsou základními stavebními kameny naší fungující imunity. Běžně konzumované potraviny jich neobsahují dostatečné množství a tvoje tělo nefunguje jako sklad, kam najednou uskladníš velké množství, aby si mohlo brát v případě nutnosti to, co potřebuje. Proto doplňuj tyto vitaminy a minerály formou potravinových doplňků. Například Skinny girls IMUNIT je extra silný přípravek, který obsahuje všechny potřebné základní kameny pro tvoji imunitu a je využitelný nejenom pro tebe, ale pro celou rodinu.

Tvoje holky ze SKINNY GIRLS:-))

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptetak.cz