Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Celulitida – proč ji máme a jak se jí zbavit jednou provždy?

Ahoj,01-ikona

tohle je další velké holčičí téma. Celulitida. Nebo taky pomerančová kůže. Pokud fandíš odborným termínům, tak klidně lipohypertrofie. Zkrátka ty nevzhledné ďolíčky a hrbolky na pokožce, které se objevují zejména na stehnech a zadečku a postihují až 90 % žen. Žádná z nás ji nechce, ale v některých životních etapách se jí většina z nás bohužel nevyhne. Pojďme se společně mrknout na to, jak vlastně vzniká, proč některé ženy trápí víc než jiné a co se s ní dá dělat, ideálně aby se nikdy neobjevila nebo aby zmizela jednou provždy.

Genetika je mrcha

Hned na začátku je potřeba říct, že za vznikem celulitidy stojí kombinace několika faktorů, z nichž významnou roli hraje právě genetika. A tak se může stát, že i když jsi štíhlá, žiješ zdravě a pravidelně holduješ pohybu, stejně tě může potrápit mnohem víc než kámošku, která má pár kilo navíc a ze sportů provozuje nejradši gaučing.

Ale není to jen o genetice. I když se o úplně přesných důvodech vzniku celulitidy vedou stále debaty, můžeme s jistotou říct, že krom už výše zmíněné genetiky hraje svou roli i naše hmotnost a hlavně životní styl. Takže kombinací pravidelného pohybu, zdravého životního stylu a správné péče o pokožku se jí můžeš vyhnout nebo její vznik alespoň úspěšně minimalizovat.

Jak vlastně vzniká?

Při špatné cirkulaci krve, lymfy a celkově špatné látkové výměně dochází k zadržování vody v mezibuněčném prostoru. Tukové buňky se zvětšují a tlačí se směrem k povrchu kůže, a tak vznikají ďolíčky a hrbolky na kůži. K jejímu vzniku přispívají i hormony (estrogen pomáhá zadržovat vodu v těle), takže u některých žen celulitida může například souviset i s užíváním hormonální antikoncepce nebo nějakou formou hormonální léčby. Často se objevuje právě v hormonálně náročných životních etapách, jako je puberta a těhotenství.

Co její stav určitě zhorší

Jak to tak bývá prakticky u všeho, co souvisí s bojem za krásné tělo, cestou do pekel jsou špatné stravovací návyky. Celulitidu rozhodně zhoršuje nadměrná konzumace živočišných tuků, cukrů, nadměrné solení, velká konzumace kávy a alkoholu a samozřejmě kouření. Pokud se přidá ještě nedostatečný pitný režim, je celkem jisté, že si tě pomerančová kůže najde.

Celulitida-BLOG

Dá se toho zbavit?

Záleží samozřejmě na tom, jak moc už je situace špatná. Nejlepší je vždy začít pracovat na prevenci a o svou pokožku pečovat dřív, než se celulitida vůbec objeví. Ale pokud už je problém na světe, tak ano, máme dobrou zprávu, ve většině případů se jí skutečně dá zbavit.

V první řadě je důležitá změna životního stylu, která spočívá zejména ve vyvážené stravě, dodržování pitného režimu a pravidelném pohybu. Taková změna by měla být ideálně celoživotní, protože po návratu ke starým zlozvykům většinou dochází i k návratu ďolíčků na kůži.

Vnější péče

Krom toho, co můžeš pro hladkou pokožku udělat zevnitř změnou stravovacích návyků, existuje celá řada metod, které tvé kůži pomohou z vnější strany.

Mazat, mazat, mazat

Výše už jsme několikrát zmínily i péči o pokožku. Na trhu najdeš celou řadu krémů, olejů a dalších produktů, jejichž používání je účinné v prevenci celulitidy, a dokonce často dokážou zlepšit stav již postižené pokožky.

Samy jsme toho vyzkoušely opravdu spoustu, a nakonec jsme přistoupily k vývoji vlastního produktu. Je jím Intensive Cellulite Care masážní olej, který díky svému unikátnímu složení z vzácných olejů, vitamínů a léčivého konopí poskytne pokožce tu správnou vzpruhu a působí na problematické partie skoro zázračně. Má vyhlazující, zklidňující a protizánětlivé účinky, navíc si ho teď můžeš objednat ve výhodných balíčcích, ke kterým dostaneš navíc jako dárek jedinečnou masážní baňku. Kombinace aplikace pečujícího oleje s vakuovou masáží baňkou je přesně to, co tvoje pokožka potřebuje a díky čemu se můžeš celulitidě postavit jednou provždy. Při masáži baňka vytváří podtlak a podporuje prokrvení pokožky i proudění lymfy.

Návštěva odborníka

Pokud tě celulitida již trápí opravdu viditelně, kromě domácí péče je možné vypravit se i na zákrok z rukou profesionála.

Mezi účinné a oblíbené metody patří například radiofrekvence, při které se pokožka pomocí elektrod zahřeje na vysokou teplotu, a tak dochází k jejímu vypnutí.

Skvělých výsledků lze poměrně přirozenou cestou dosáhnout i při lymfatických masážích, během kterých dochází ke zlepšení fungování lymfy a její lepší cirkulaci.

Nebo to můžeš vzít od podlahy a pustit se třeba do ultrazvukové liposukce neboli kavitace, během které se zbavíš přebytečných kil i pomerančové kůže. Během procedury dochází pomocí ultrazvukových vln k narušení samotných tukových buněk a tuk s vodou jsou pak pomocí lymfy odváděny z těla ven.

A jak to vidíš ty?

Co ty a celulitida? Také už si tě „našla“, nebo se jí zatím úspěšně vyhýbáš? A máš nějaké svoje osvědčené tipy a triky, jak s ní co nejúčinněji bojovat? Určitě se o ně s námi a s ostatníma holka poděl na našich sociálních sítích :-)

Tvé Skinny Girls01-ikona