Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Marocký lávový jíl - hvězda mezi přírodními složkami

Marocký lávový jíl – také Rhassoul,  Lavaerde, Moroccan Lava Clay

Tisíce let ženy hledají způsoby, jak zůstat přitažlivé, jak zvrátit proces stárnutí. Každá z nás si říká od určitého věku, že by se elixír mládí docela hodil. 

Elixír mládí zatím nemáme. Bez ohledu na věk děláme maximum pro to, abychom byly upravené a krásné, abychom se líbily sobě i druhým. Proto se opalujeme, malujeme, pudrujeme, v určitém věku pak podstupujeme i invazivnější procedury, které mají zajistit požadovaný výsledek.

Stárnutí bohužel zastavit nemůžeme, ale existují způsoby, jak tento proces zpomalit a zůstat mladé až do pozdního věku. Jenže – mnoho našich každodenních zkrašlovacích a hygienických činností má sice okamžitý pozitivní efekt, avšak z dlouhodobého hlediska účinky zcela opačné, než jaké bychom si přály.

Každá z nás používá mýdla a sprchové gely, pudry, stíny, čistící přípravky. A všechny tyto přípravky zapříčiňují vysušování pokožky. Syntetická mýdla nejen odstraňují nečistoty, ale také většinu přirozené vlhkosti z pokožky. Zanechávají pokožku nechráněnou a pokožka je stimulována k ještě větší produkci mazu. Naše pokožka se dostane do nerovnováhy a změní se její přirozené Ph. Voda, ve které se myjeme, má na pokožku obdobné účinky.

A tak se musíme natírat různými krémy. Jenže, aby výroba kosmetiky byla co nejjednodušší a nejlevnější, je nakonec většina přípravků vyráběna výrobci ze syntetických přísad. A tak na sebe nanášíme čím dál tím více chemických surovin. Když k tomu připočteme vliv ovzduší, přirozené stárnutí a genetické vlohy, s postupujícím věkem nezbývá, než se smířit s tím, co vidíme v zrcadle, nebo (máme-li) dostatek peněz a odvahy, přistoupit k radikálnějším řešením. Jak ovšem známé tváře ukazují, ne vždy je radikálnější řešení v konečném důsledku lepší, než stav před jeho podstoupením :-).

Přitom existují přírodní, osvědčené suroviny, známé mnohdy i tisíce let, které mají v porovnání se syntetickou kosmetikou téměř zázračné účinky, jsou-li aplikovány dlouhodobě a v účinném množství. Ne, není v tom žádné kouzlo a slovo „zázračné“ vnímejte v trochu mírnějším slova smyslu.

Historie používání marockého lávového jílu

Jednou z přírodních surovin a hvězfa mezi přírodními složkami, která je skutečně účinná a do jisté míry divotvorná, je  marocký lávový jíl, nazývaný také Rhassoul, Lavaerde, nebo Moroccan Lava Clay.

Marocký lávový jíl je znám a používá se již více než 1400 let. Vznikl pod pohořím Atlas v Maroku, kde se také těží. Nikde jinde na světě jej nenajdete.  Jeho jméno znamená v arabštině „hora pračky“. Ženy žijící v těchto oblastech si již dlouho cení jeho ochranných, regeneračních a léčivých vlastností.

U žen v Maroku byl po staletí natolik ceněný, že byl součástí svatebního věna a recepty na výrobu pleťových masek, léčivých mastí a krémů byl součástí rodinného tajemství a dědictví.

V průběhu staletí si tento přírodní jíl prorazil cestu v Asii, Evropě a dalších částech světa. Staří Řekové, Římané a Egypťané ho používali k čištění pleti a zpomalení stárnutí. Dnes se marocký lávový jíl objevil v moderním světě jako účinný produkt péče o pleť a vlasy bez toxinů, stejně jako přírodní lék na různé neduhy, ačkoli ho ženy v Maroku používají odjakživa!

marocky-lavovy-jil

 

Jaké jsou výhody marockého jílu  

Rhassoulský jíl je součástí skupiny smektitových jílů, což znamená, že má schopnost expandovat, když je vystaven kapalině. Marocký jíl obsahuje plno minerálních látek, nezbytných pro každý typ pleti, jako jsou vápník, křemík, hořčík, draslík a sodík a v rodině jílů má těchto minerálů nejvíce. Pomáhá při léčbě dehydratované, citlivé pleti a rozšířených pórů. Pomáhá také budovat a posilovat elasticitu pokožky. Často je využíván k léčbě kožních nemocí, jako jsou ekzémy a lupénka.

Na rozdíl od konvenčních mýdel a šamponů neobsahuje umělé emulgátory, ani konzervační látky. Na rozdíl od syntetických mýdel, která s nečistotami odstraní i přirozenou vlhkost, marocký lávový jíl čistí pokožku úplně jinak.  Váže přebytečný kožní maz a částečky nečistot. Ty se pak snadno smyjí vodou a přirozená ochranná vrstva zůstane nedotčená.

Jíl rozemletý téměř na prach má výjimečné peelingové schopnosti. Šetrně zbavuje pokožku nečistot a odumřelých buněk a je proto možné jej používat na jakémkoliv typu pokožky. Jen u suché a citlivé pleti je třeba brát ohled na potřeby pokožky a používat jíl střídmě, aby nedošlo k případnému podráždění.

Aktivní složky Marockého lávového jílu se rychle vstřebávají do pokožky a zanechávají ji jemnou a hladkou, díky čemuž je ideální pro detoxikaci a čištění. Navíc je bez přísad, konzervačních látek, ftalátů a dalších chemikálií, které se nacházejí v tradičních produktech na pleť a vlasy.

Když k tomuto úžasnému přírodnímu materiálu přidáte zcela přírodní oleje, lisované za studena z jader plodů hroznového vína, makadamových jader, mandlí, slunečnice a kokosu a včelí vosk spolu s trochou oleje z léčivého konopí, získáte unikátní složení, které je obsaženo v noční masce BODY COOL s anti-aging efektem. Náš vlastní výrobek dle vlastní receptury. Vyzkoušený, testovaný (nikoli na zvířatech), schválený ve všech zemích EU a hlavně pouze z přírodních surovin. Jednotlivé složky jsou obsaženy v účinném množství. Marocký lávový jíl vyčistí pleť, dodá jí potřebné minerální látky a olejové složky zajistí hydrataci, detoxikaci a pokožku uklidní a zajistí její elasticitu. 

Asi si říkáte „ejhle, reklama“, ale ono je to spíše pochlubení výsledků vlastní, dlouhodobé práce. A uznejte, když se vám něco opravdu povede a jste na to hrdí, jistě neodoláte se pochlubit svému okolí. :-)

 Pod čarou:

Výzkum prý ukazuje, že používání Marockého lávového jílu může zlepšit pevnost pokožky o neuvěřitelných 24 procent a čistotu pleti o 68 procent,  snižuje suchost až o 79 procent a šupinatost o 41 procent! Nevíme, zda procenta odpovídají skutečnosti, ale je pravdou, že výsledky používání marockého jílu v účinném množství má opravdu neuvěřitelné výsledky.

Tvé SKINNY GIRLS01-ikona