Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

My Days Tea - přírodní balzám na ženské zdraví

Ahoj,

my holky to někdy nemáme jednoduchý, od puberty až k přechodu s námi neustále cvičí hormony a když nejsou zrovna v rovnováze, my i naše okolí můžeme zažívat doslova peklo. Začne to na začátku cyklu menstruací, sotva si oddechneš, může přijít bolestivá ovulace a po jejím odeznění se už ujímá vlády premenstruační syndrom. Však na tohle téma koluje vtipů víc než dost. Jaké je tajemství těch, které zvládají celý měsíc v psychické i fyzické pohodě? Mají své hormony v rovnováze. Toho lze docílit mnoha způsoby – samozřejmě, žijeme v době, kdy mají farmaceutické firmy tabletku prakticky na cokoliv, hormonální nerovnováhu ti tedy určitě může pomoct řešit lékař předepsáním vhodné antikoncepce nebo jiných léků. Nicméně existuje i pro tělo mnohem přirozenější cesta, na které tě nepotká tolik možných nežádoucích účinků.

Návrat k síle přírody prostřednictvím léčivých bylin zažívá v posledních letech doslova renesanci. A protože chápeme, že moderní žena nemá dostatek času na pobíhání po horských stráních, sběr bylin a jejich následné sušení na půdě, přinášíme ti náš nejnovější produkt: čaj My Days Tea. Udělaly jsme to totiž všechno za tebe – daly jsme dohromady unikátní směs bylin a sušeného ovoce, která přírodním a zdravým způsobem uklidní tvé tělo, uleví od bolesti a přinese tak vytouženou rovnováhu. Nechaly jsme ji umíchat z těch nejkvalitnějších surovin a zabalily do voňavého růžového balení. Na tobě je teď jediné – každý den jednu čajovou lžičku směsi zalít 1,5 deci vroucí vody a nechat louhovat 7–10 minut. Vychutnat si šálek horkého, voňavého a léčivého potěšení můžeš klidně třikrát za den :-))

 

my-days-tea

A co přesně pro tebe naše čajová směs udělá a z čeho je složená?

Kontryhel obecný

Ten je určitě nejvýznamnější složkou celé směsi. Jedná se o vyloženě ženskou bylinku, která obsahuje mimo jiné i fytohormony, tedy rostlinné hormony se skvělým vlivem na hormonální procesy v ženském těle. Nejčastěji je doporučován při problémech s bolestivou či nepravidelnou menstruací, při problémech s otěhotněním, po porodu ale i v období přechodu. Navíc je tahle bylinka přínosná i při hubnutí (ostatně proto ho najdeš i v našem Čaji na podporu hubnutí). Má totiž pozitivní vliv na svalovou hmotu a pomáhá ji budovat a udržovat.

Truskavec ptačí (můžeš znát i pod názvem rdesno ptačí)

Další nenápadná bylinka, která má v léčitelství velmi široké uplatnění a odnepaměti se používá například při léčbě vysokého tlaku, zastavuje krvácení, pomáhá zlepšit imunitu, a dokonce dokáže rozpouštět močové kameny. Nás ale nejvíc zajímá její využití při ženských obtížích, tady je truskavec doporučován na zmírňování obtíží při velmi silné menstruaci.

Řebříček

I řebříček má v léčitelství tradičně velmi široké využití, zejména pro své výborné antibakteriální a protizánětlivé účinky. Mimo to ho ale řadíme i mezi ženské bylinky, které pomáhají mírnit ženské obtíže ženám všech věkových kategorií, od dospívajících dívek až po ženy potýkající se s obtížemi souvisejícími s přechodem. Stejně účinný je ale například i při zmírňování příznaků migrény, která tvoje dny může jako nepříjemný vedlejší efekt doprovázet také.

Hluchavka bílá

Bylinka využívaná hlavně pro svůj blahodárný vliv na spánek a celkové zklidnění organismu obsahuje éterické oleje a mnoho dalších zdraví prospěšných látek, díky kterým je velmi přínosná při gynekologických obtížích, zejména při nepravidelné menstruaci.

Citronová tráva

Tahle rostlinka rozhodně nepatří jen do asijské kuchyně, má totiž schopnost významně podpořit detoxikaci organismu, posiluje imunitu, může pozitivně působit na hladinu cholesterolu i cukru v krvi a působí blahodárně při potížích spojených s menstruačním cyklem a přechodem. Samozřejmě že v čajové směsi má své místo i pro svou neodolatelnou vůni.

Sušené maliny

Možná si říkáš, co v bylinné směsi dělají maliny? Jasně, jsou hrozně dobré a nádherně voní, takže z čaje dělají naprosto návykovou záležitost. Ale určitě tam nejsou jen tak pro parádu – obsahují vitamíny C a E, celou řadu antioxidantů a dalších prospěšných látek, díky tomu mají pozitivní vliv na hladinu cholesterolu, pomáhají vyčistit pleť a samozřejmě pomáhají při ženských obtížích.

Tak, to bylo ve zkratce složení našeho nového úžasného čaje, na který my holky ze Skinny girls prostě nedáme dopustit. Schválně ho vyzkoušej a dej nám vědět, za jak dlouho jsi u sebe zaznamenala pozitivní změny ????

Tvé SKINNY GIRLS01-ikona