Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Připrav svoje tělo na zimu

Ahoj,01-ikona

při pohledu z okna to vypadá, že už se zima pomalu ujímá vlády. A přesně tohle sychravé počasí je signálem pro to, abychom tělu doplnily potřebné vitamíny a další látky. I když možná normálně spoléháš na dostatečně pestrou stravu a déčko chytáš ze sluníčka, v temnější polovině roku se vyplatí tělo trochu podpořit, aby líp odolávalo nemocem, mělo víc energie (a díky tomu také mohlo lépe spalovat, tvarovat... no prostě vypadat perfektně).

Informace o jednotlivých doplňcích stravy ti servírujeme tak nějak průběžně, ale pojďme si dát raději stručné opáčko toho nejdůležitějšího. Protože všechny naše produkty pečlivě testujeme samy na sobě, máme pro tebe doporučení z první ruky.

Bez Imunitu ani ránu

Určitě už víš, že náš univerzální zázrak na podporu imunity je Imunit (on ten název tak nějak mluví za všechno ????). Je to velmi silný bojovník za silnější imunitu, který můžou dokonce užívat už děti od tří let. Pokud potřebuješ imunitu rychle nastartovat, doporučujeme začít s pěti tobolkami denně, v „běžném provozu“ ti bohatě postačí tři. Tyto tři tobolky ti dodají potřebnou denní dávku céčka, hořčíku, zinku, béčka, selenu i déčka – takže si ušetříš konzumaci šesti samostatných produktů (takový vitamínový minimalismus s maximálním výkonem, to je přesně podle našeho gusta). A žádná rýmička ani horší moribundus si u tebe neškrtne.

Ale jde to jednotlivě

Pokud víš, že některé látky nepotřebuješ doplnit pomocí doplňků stravy, nebo už užíváš jiný doplněk, který ti vyhovuje, pravděpodobně budeš chtít po ostatních látkách sáhnout samostatně. Potom určitě doporučujeme nepodcenit dostatečné dávky céčka (proč by tenhle vitamín měl být tvůj nejlepší kámoš ses mohla dočíst už v tomhle článku) a déčka (protože, jak už jsme naznačily, to se v zimě prostě přirozeně doplňuje hrozně špatně, taky už jsme ti o tom psaly podrobněji tady).

Nejenom doplňky stravy je člověk živ ????

I když na naše doplňky stravy nedáme dopustit, tvoje tělo na zimu perfektně připraví i spousta dalších věcí.

Otužování

Z toho se stal v posledních letech naprostý trend, každý zná někoho, kdo od prvních podzimních mrazíků plní svoje sociální sítě fotkami ze studené koupele, zamrzlá jezera v zimě jsou úplně nejlepší... teda na fotkách ???? Ale jestli chceš pro svoje zdraví něco udělat a s otužováním začít, nemusíš hned se sekyrkou vyrazit sekat díru do ledu, rychlá studená sprcha udělá taky zázraky. Začít můžeš třeba dvěma minutami pod studenou vodou každé ráno a postupně navyšovat, dokud ti to bude dělat dobře.

priprav-svoje-telo-na-zimu

Jídelníček

Co se ideálního zimního jídelníčku týče, názory se dost rozcházejí. Někdo zastává názor, že v zimě je potřeba se trochu zahřát a obalit tukem. Pak samozřejmě sahá po těžších jídlech, jako jsou pečená masa, omáčky a knedlíky, kterých je česká kuchyně plná. Někdo se ani v zimě nechce vzdát odlehčené stravy a dál se drží salátů. V jednom se ale všichni shodují – pro tělo jsou vhodné vždy sezónní potraviny. V zimě tedy sáhni po ovoci a zelenině, která uzrává až v závěru podzimu a doplní tvému tělu ty správné látky – dýně, kapusta, červená řepa, zelí, kořenová zelenina, jablka, ořechy. Skvělým trikem, jak jídlo „ohřát“, je také použití správného koření – v chladných měsících sáhni po badyánu, hřebíčku, zázvoru, pepři nebo třeba skořici (už cítíš ten svařák, že jo?).

Dostatek spánku

Každý správně fungující stroj potřebuje někdy vypnout a tvoje tělo není výjimkou. A v zimě, kdy tě mnohem víc ohrožují různé nemoci, bude toho odpočinku prostě potřeba ještě víc. A kolik spánku by sis měla dopřát? Zkus naslouchat svému tělu – některá z nás je po šesti hodinách spánku jako rybička, jiné nebude stačit ani těch obecně doporučovaných osm hodin ????

A jaká je dobrá rada na závěr? Říká se, že ve zdravém těle je zdravý duch. Ale ono to trochu funguje i obráceně – když si budeš užívat všechny radosti, které ti zima přináší, užije si ji i tvoje tělo.

 

Tvé SKINNY  GIRLS 01-ikona