Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Sacharidy při hubnutí – proč je jíst?

Ahoj,01-ikona

tak nám skončila zima a první povánoční nával potřeby redukce váhy, a začíná jaro. A s ním opět, letos již podruhé, ožívá téma hubnutí, redukce tělesné hmotnosti a úprav našich tělesných proporcí tak, abychom byly s sebou spokojené a připadaly jsme si cool.:-) Není žádný důvod, aby i máma od dvou dětí nebyla sexy. Jo, je škoda, že nejsme medvědi. Ti na zimu přiberou a na jaře se probudí hubení. A pak mají co dělat, aby do zimy pořádně přibrali. Ale my, ženy, to máme přesně naopak. Přes zimu přibereme a od jara se snažíme s tím něco udělat:-)

Abychom byly úspěšné, pojďme si zopakovat jednoduché vědomosti o sacharidech, jejich významu při hubnutí a jak podpořit a akcelerovat hubnutí prostřednictvím spalovačů a proteinů. Ono je totiž okolo sacharidů spoustu mýtů a pověr, zkrátka pro mnohé informační chaos.

Sacharidy rozdělujeme do tří skupin

Jednoduché (monosacharidy) jsou obsažené v medu, bílém pečivu, ovoci, slazených limonádách a výrobcích. Jsou to tzv. rychlé cukry. Jejich přemíra způsobuje kalorický nadbytek a ukládají se ve formě tuku. Další jsou oligosacharidy. Nejznámější je sacharóza a laktóza. Sacharóza, tedy klasický cukr, je opět rychlý cukr a tak čím méně jej do těla dostaneš, tím lépe. Laktóza není nic jiného, než mléčný cukr. Mléko je sice zdravé, ale přemíra mléka a mléčných výrobků není pro dospělý organizmus také zrovna tím pravým. Ostatně, je to tak se vším, čeho je nadbytek. Třetí a poslední jsou polysacharidy. Jejich trávení je pomalé a proto se jim také říká „pomalé sacharidy“. Jsou to zejména škrob, celulóza, chitin a glykogen. Jsou obsaženy v rýži, bramborách, nebo luštěninách. Při jejich výběru do vašeho jídelníčku je však důležité znát jejich glykemický index, který se u různých typů potravin může až drasticky lišit.

Glykemický index (GI)

vyjadřuje to, o kolik se hladina krevního cukru zvýší za 2 až 3 hodiny po jídle. Potraviny s nízkým GI jsou  mléčné výrobky, maso, vejce, luštěniny, ořechy, většina ovoce a zeleniny. Se středním GI je celozrnné pečivo, vařené brambory, těstoviny, rýže, kukuřice, banány, obilné vločky a s vysokým GI  potom oplatky, buchty a sladké pečivo, popcorn, bílé pečivo, med. Potravinám s vysokým GI se raději při hubnutí vyhněte.

Tak, teď už víš, že všechny sacharidy nejsou tvůj nepřítel. Sacharidy pomalé – polysacharidy – jsou kámoš. Sacharidy jednoduché jsou nepřítel.

Pamatuj si také, že sacharidy při hubnutí potřebuješ. Ať již sportuješ, nebo držíš dietu. Jsou totiž palivem, ze kterého tělo čerpá energii!

Co tedy máš dělat a jaké doplňky máš užívat, aby v maximální míře byla tvá snaha o zhubnutí a formování těla úspěšná?  Klíčem je správná kombinace toho, co budeš konzumovat a aktivní fyzické činnosti.

Dáme ti radu, jak na to:

Věděla jsi, že i vláknina je sacharid, vlastně polysacharid? Pomáhá udržet zdravá střeva a po její konzumaci se budeš cítit dlouho sytá, protože na sebe váže vodu a organismus ji neumí rozštěpit. Navíc přispívá k trávení tuků a dalších sacharidů. Proto by si měl každý člověk hlídat její dostatečný denní příjem. Její funkci nahradí v průběhu dne čistě přírodní Glukomannan.  Glukomannan nenahradí potravu! Zajistí ale pocit plného žaludku. Musíš jej ale podpořit dostatečným pitným režimem. A pokud aktivně cvičíš, pak nezapomeň na přísun energeticky pozitivních potravin. Cvičit nemůžeš, pokud nemáš energii!

Správná implementace sacharidů může maximalizovat výsledky tvého snažení.

Před tréninkem použij spalovač tuků. Doporučujeme FIRE, který je TOP na trhu a je opravdu silný nebo PURE. Pozor! Tělo si na spalovač může zvyknout. Proto je vhodné po několika týdnech vyměnit FIRE za PURE a pak zase naopak. Každý má trochu jiné složení a zajistíš si tak trvalou účinnost. Spalovač zvyšuje metabolismus tuků, ovlivňuje přeměnu tuků na energii, zhoršuje vstřebávání tuků a během fyzické aktivity zvyšuje oxidaci tuků.

Jako šetrný spalovač tuků můžeš použít i L-Carnitin. Ten jako zdroj energie používá tuk, nahromaděný v těle.  Opět jej můžeš kombinovat s FIRE, nebo PURE.

Po tréninku potřebuješ rychlé sacharidy spolu s bílkovinami. Proto si vezmi dávku proteinového nápoje Double chocolate, nebo Butter buscuit. Zajistíš si tak maximální regeneraci a růst tvé svalové hmoty na úkor tukových zásob. Oba proteiny obsahují přesně ty látky, které tělo po tréninku potřebuje.

Jídlo, které sníš po tréninku ne dříve než za hodinu, by mělo obsahovat komplexní sacharidy doplněné kvalitními tuky a bílkovinami.

Důležité je při hubnutí, při tělesné zátěži, ale i v běžném životě, dodržování pitného režimu. Proto tvému tělu prospěje, když budeš užívat pravidelně Čaj na podporu hubnutí. Můžeš jej užívat celý den a on se ti odvděčí tím, že podpoří účinnost spalovačů FIRE a PURE a současně s ohledem na své bylinkové složení pročistí ledviny od nežádoucích prvků, které se při spalování tuků do tvého organizmu dostanou.  

Nechceme tě zatížit komplexním výkladem na téma sacharidů. Chceme ti dát jednoduchý návod, co je pro tebe při hubnutí dobré a co nikoli a k tomu ti přidat i radu, které potravinové doplňky ti pomohou dosáhnout tvých cílů. Pokud se budeš našich rad držet, uvidíš za pár týdnů skvělé výsledky!

 

Tvé SKINNY GIRLS01-ikona