Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Tělo jako geniální stroj, který spaluje 24/7

Ahoj,01-ikona

minule jsme ti slíbily, že pro tebe vypátráme, při jakých běžných aktivitách spaluješ nejvíc kalorií. Připravená?

Nicnedělání

Hned na úvod začneme něčím klidnějším… Co třeba takový spánek? Ano, přesně tak, i během spánku tvoje tělo spaluje kalorie. Jejich množství je samozřejmě individuální, ale mělo by jich být alespoň 50 za hodinu (no a během celé noci se to pěkně nasčítá). Ale neboj, nemusíš prospat celý den, podobné množství spálíš třeba i při sledování televize. Během čtení knížky nebo telefonování s kámoškou to bude dokonce ještě o něco víc.

Úklid

Od lenošení rovnou pěkně k úklidu. Ruku na srdce, málokterá z nás si asi vyloženě užívá gruntování (čest výjimkám), ale protože jsme holky, většinou to na nás tak nějak zbyde. A když už stejně musíš po bytě pobíhat s mopem, určitě tě potěší, že při tom spálíš pěknou řádku kalorií.

Tak to vezmeme pěkně od podlahy:

Hodinou vytírání, luxování a zametání spálíš 200 – 300 kalorií. Jasně, záleží na intenzitě. Pokud podlahu bereš ručně kartáčem, bude to ještě víc. A pokud zapneš robotický vysavač, vrať se k odstavci o nicnedělání :-)

Při mytí oken ručička našeho pomyslného monitoru kalorické spotřeby vystřelí ke dvěma stovkám, to se do toho jednomu hned chce s větší chutí, co? Ale i při něčem fyzicky méně náročném, jako je třeba utírání prachu, se za 60 minut zbavíš cca 150 kalorií.

Stlaní a převlékání postele je naopak nečekaná zabíračka, při které zapojíš celé tělo, a tak množství spálených kalorií může vyletět i přes dvě stovky (celkové množství se samozřejmě odvíjí i podle toho, kolik postelí k převlečení tě čeká).

Žehlení se na první pohled zdá jako absolutně nezajímavá aktivita, ale i při něm spálíš kolem 120 kalorií. A během pořádného úklidu koupelny to bude klidně přes 200 kalorií za hodinu.

Telo-stroj-na-spalovani

 

Vaření

To je kapitolou samo pro sebe, protože ho možná považuješ za další činnost v kategorii „péče o domácnost“, ale možná bys ho zařadila spíš mezi koníčky a volnočasové aktivity. Každopádně se jím dá strávit opravdu hodně času, během kterého spálíš průměrně 100–200 kalorií za hodinu (dost záleží, kolik toho po kuchyni naběháš). Jedinou nevýhodou je to, že jakmile dovaříš, většinou kalorie hned zase doplníš :-)

Hraní s dětmi

Děti chvilku neposedí, a když si s nimi hraješ, musíš držet krok. Samozřejmě, hra na honěnou bude, co se spalování týče, intenzivnější, než když postavíte město z lega. Ale obecně je to kategorie 150–200 kalorií za hodinu.

Práce na zahradě

Zahrada je, co se spalování týče, prostě místo zaslíbené (nemyslíme teda spalování listí nebo nedej bože PET lahví, to by sousedi oprávněně brblali). Běžná údržba zahrady už opravdu může plnohodnotně nahradit návštěvu posilovny, nejenom co se spálených kalorií týče, ale vhodným střídáním činností zároveň i protáhneš a posílíš svaly celého těla. Sekání trávy, hrabání listí, okopávání záhonků…to jsou všechno aktivity z kategorie okolo 300 kalorií za 60 minut. Nejvíc top spalovací aktivity jsou ale sekání dřeva a odklízení sněhu. Nejedná se sice o úplně holčičí činnosti, ale pokud se jich nebojíš, odměnou ti bude klidně 600 spálených kalorií za hodinu.

Tak co, příjemně překvapená? Nebo jsi naopak čekala, že to při tom úklidu bude větší fičák? Důležitá informace je, že tvoje tělo je geniální stroj, který opravdu spaluje, kam se hne. Na tobě už je jen rozhodnout se, jestli ho necháš spalovat víc, nebo míň. Nejlepších výsledků samozřejmě dosáhneš při pravidelném cvičení, optimálně v kombinaci se spalovačem tuku a rozumným jídelníčkem.

Tak ať ti to spaluje i pálí, tvoje holky ze Skinny Girls01-ikona