Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Tukožroutská dieta – rychlá ztráta kilogramů i detoxikace organismu

Ahoj,

říkáš si, že už bylo dost těch pozvolných a bezpečných diet, při kterých se shazuje hezky pomaloučku kilo za měsíc? Dobře, možná máš pravdu. Dneska si posvítíme na dietu, díky které si oblečeš menší džíny už za týden.

Hned na úvod si ale řekneme, že tahle dieta nemá se zdravým životním stylem moc společného. Je nutričně nevyvážená, veřejností rozporuplně přijímaná a odborníci na zdravé stravování by nás za tenhle článek asi nepochválili. Pokud se do diety pustíš, určitě bys ji neměla držet déle než týden. Tělo při ní totiž nepřijímá skoro žádné tuky, bílkoviny ani sacharidy, a to je dlouhodobě problém. Navíc je tady velká pravděpodobnost jojo efektu. Měla bys také počítat s tím, že krom tuků ztratíš i svalovou hmotu a tekutiny, je proto důležité nezapomínat na pohyb a hlavně na pitný režim.

Dočetla jsi až sem? Dobře, teď ty dobré zprávy. Pokud se do toho pustíš, těšit se můžeš na týdenní úbytek váhy kolem 5 kilogramů. Pokud tedy potřebuješ rychle shodit (a nevadí ti, že to pravděpodobně nevydrží na dlouho), je to dieta přesně pro tebe. Jejím vedlejším efektem je navíc účinná detoxikace celého organismu.

Tenhle zázrak (který ale není na dietní scéně žádnou novinkou) se jmenuje tukožroutská dieta.

tukozroutska-dieta

Hlavní trik této diety spočívá v tukožroutské polévce, kterou můžeš konzumovat prakticky v neomezeném množství. A neboj, na vaření to není žádná věda. Základ je prostě velké množství zeleniny – hlávka zelí, kořenová zelenina, pár rajčat, cibule, paprika, řapíkatý celer. Množství jednotlivých druhů zeleniny se dost mění recept od receptu, seskládej si ji klidně podle vlastních preferencí a aktuálního stavu lednice, pouze bys tam měla mít pokud možno vyrovnaně zastoupeny všechny druhy. Zeleninu nakrájej na menší kousky, osol a vař do měkka. Pokud patříš mezi fanoušky krémových polévek, klidně ji rozmixuj.

Tak. A základ týdenního jídelníčku máš hotový :-) Největší drsňačky vydrží celý týden jen na zeleninové polévce a pitném režimu (který by měl být složený hlavně z neperlivé vody a neslazených čajů). Ale protože nejpozději třetí den nebudeš moct tuhle polévku ani vidět, v různých variantách diety ji můžeš doplnit o ovoce a zeleninu, na konci týdne i o libové maso. Opět existuje mnoho variant, jak další potraviny do jídelníčku přidávat. Obecně lze poradit jen to, že libové maso můžeš přidat až od pátého dne, ovoce a zeleninu v rozumné míře klidně od prvního.

Ale základ je prostě tukožroutská polévka, čím déle to vydržíš jen s ní, tím rychlejší výsledky budou. A i když začneš přidávat jiné potraviny, polévky si dopřej minimálně tři porce denně. Lidová moudrost dokonce praví, že čím víc jí sníš, tím víc zhubneš. Schválně nám potom napiš, jak to dopadlo :-)

Hlavně neusnout na vavřínech

Jako u každé rychlé redukční diety i tady je samotné hubnutí jen první částí úspěchu. Mnohem náročnější bude si novou váhu udržet i po návratu k normální stravě a vyhnout se avizovanému jojo efektu. To je moment, kdy ti určitě přijde k duhu nějaká z těch pomalejších diet, o kterých už jsme psaly dřív. Je to ideální příležitost zkusit třeba low-carb nebo přejít na středomořskou stravu. A jasně, hlavní je jako vždycky pohyb. Zejména pokud při tukožroutské dietě shodíš nějakou tu svalovou hmotu, bude potřeba ji co nejdřív nabrat zpátky. A právě proto je ti ve dne v noci k dispozici naše online fitko:-)

Tvoje holky ze SKINNY GIRLS:-))