Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Zdravé opalování

Ahoj, 01-ikona

myslíme, že tohle téma můžeme zařadit mezi stálice. Vlastně je to taková jistota, mění se jenom pořadí dle ročního období. Jak zdravě jíst a neomezovat se, jak zdravě hubnout bez námahy, nevěra (vlastní i toho druhého, resp. jak jí zabránit u partnera a neprovalit u sebe) a v létě opalování (hlavně aby bylo zdravé) :-). Znát vyhovující odpovědi na uvedená témata, ležíme v tuhle chvíli na pláži vlastního ostrova s početnou skupinou milenců, o kterých partner neví, cpeme se k prasknutí, opalujeme se do hněda a máme postavu jako Miss World. Blahé paměti Rudolf II. investoval poměrně dost do hledání kamene mudrců a myslíme, že byl stejně úspěšný, jako jsou ženy v hledání vyhovujících odpovědí na tato témata. Chlapi si po hříchu nedělají s většinou uvedených problémů zase až tak těžkou hlavu, tedy kromě dumání nad tím, jak svoji polovičku ochránit před přízní jiných mužů.

Takže je na čase přiznat si, že „zdravé opalování“ je spojení dvou slov, která si protiřečí. Je to stejné, jako sousloví „teplý led“, nebo „suchá voda“. Opalování zkrátka není zdravé a je úplně šumák, jestli se opalujete v solárku nebo na sluníčku, zda každý den 30 minut, nebo celý týden naráz. Zkrátka, sluníčko je sice kámoš a pro život je nezbytné (přeci jenom nejsme potemníci), ale na naši pokožku má vliv negativní. A co si budeme povídat, s tím, jak se mění letní teploty a sílí UV záření, je negativní vliv postupně horší a horší. Jenže jedna strana mince je rozum a druhá strana mince je touha a potřeba být na sluníčku, být krásně do hněda opálená a pak podléhat závistivým pohledům těch, které se opalují spíše jako vařený humr, přitahovat pohledy mužů (vlastních či cizích) a s potěšením si zvyšovat sebevědomí pohledem do zrcadla. 

Máme pro vás tedy dvě zprávy. Tu špatnou jsme již uvedly. Zdravé opalování neexistuje, ať si říká kdo chce co chce. UV záření pokožce škodí, kromě rizika melanomů pokožku vysušuje a ta rychleji a předčasně stárne. Že pro tvorbu vitamínu D je opalování nezbytné je hloupost. Vitamín D dodáte tělu bez negativ jinými způsoby. Pobyt na slunci obecně je samozřejmě nezbytný, když nic jiného, tak především pro získání energie, pozitivně působí na naši psychiku. Jenže žádná z nás nechce vypadat za pár let jako stará, okoralá Studentská pečeť. 

blog 2

A také chceme život prožít a užít, nejenom se chránit před vším negativním. A tak je zde ta druhá zpráva. Nebojte se opalovat, nebojte se vzít na sebe pěkné plavky, ani nemusíte vypadat celý rok jako natřená bělobou. Opalovací krémy vás ochrání před spálením, ale jsou ve většině případů povrchovou ochranou a i když tvrdí, že vyživují pokožku, stačí projít složení a podle množství látek, které mají mít vyživovací funkci snadno zjistíte, že jejich marginální neúčinné množství je jenom marketingovým tahem.

Přitom existují dvě přírodní, dostupné a především účinné látky, jejichž pravidelným užíváním dosáhnete opravdu viditelných a skvělých výsledků na straně jedné a na straně druhé pak dodáte pokožce důležitou ochranu a výživu.

První látkou je Beta karoten.  Beta karoten zabraňuje předčasnému stárnutí pokožky tím, že působí jako antioxidant.  Snižuje kyslíkové poškození způsobené UV zářením, dodává pokožce přirozenou záři, a tím je přitažlivější a krásnější. Užívejte Beta karoten pravidelně, ale nepřekračujte dávkování, jinak se vám může stát, že budete mít barvu zralé dýně :-). Jeho nadměrné množství může způsobit zabarvení pokožky. Beta karoten si skvěle rozumí v kombinaci s panthenolem a PABA.

Druhou látkou je Collagen. Myslíme tím rybí collagen (ne hovězí). Po opalování je pokožka suchá a dehydrovaná. Pravidelné doplnění collagenu je tedy víc než na místě, pokožku vyživí zevnitř a hydratuje ji. Již po třech měsících jeho pravidelného užívání získáte viditelně pružnější pokožku (věřte, že s přibývajícím věkem je to opravdu znát). A viditelně se zlepší i kvalita vlasů a nehtů. Collagen prostě zajišťuje pružnost a zabraňuje dehydrataci pokožky a jejímu stárnutí.

Takže pokud si chcete užívat sluníčka a opalování, nezapomeňte kromě opalovacího krému (faktor a nános dle vlastního uvážení) na Beta karoten a Collagen. Oba dva zobejte klidně celý rok v míře uvedené na obalu a nejenom že nic nezkazíte, ale poznáte viditelné výsledky. Užívejte léta a sluníčka a pokud dáte na naše rady, budeme rády za vaši zpětnou vazbu po skončení léta.   

Tvé Skinny Girls01-ikona