Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Olej z Ostropestřce mariánského – tekuté zlato pro tvoji pokožku

Ostropestřec Mariánský je jako tajemná bylina, která dlouho čekala na své odhalení světu. Jeho semena skrývají tekuté zlato nejen pro naše vnitřní zdraví, ale i pro vnější krásu. V dnešním článku se ponoříme do světa oleje ze semen Ostropestřce Mariánského a odhalíme, proč tento dar přírody obohatil naši kosmetiku a péči o pokožku.

Ostropestřec Mariánský (Silybum marianum) je rostlina, která se na první pohled může zdát nevinná a docela obyčejná, ale ve svých semenech skrývá neuvěřitelné množství benefitů. Abychom z těchto semen získali cenný olej, musíme je nejprve opatrně vyextrahovat. Semena jsou nejprve lisována za studena, což znamená, že všechny jejich přirozené vlastnosti jsou zachovány bez použití vysokých teplot nebo chemikálií. Výsledkem je čistý olej, který je bohatý na silymarin - látku, která je známá svými antioxidativními a regeneračními schopnostmi.

Olej ze semen Ostropestřce Mariánského – vyniká vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin a je hlavním zdrojem vitaminu E. Má silný antioxidační účinek, chrání pokožku před volnými radikály (je dokonce účinnější než vitaminy C a E), podporuje obnovu kožních buněk. Pro své výrazně protizánětlivé, hojivé a regenerační účinky je vhodný na pleť se sklonem k akné, na poškozenou pokožku, na ekzémy, pokožku po opalování, křečové žíly, hemoroidy, popáleniny, afty atd.

Díky těmto vlastnostem se olej ze semen Ostropestřce Mariánského stal oblíbeným hrdinou v kosmetickém průmyslu. Jeho užívání v kosmetice prostě není náhodné. V dnešní době, kdy je naše pokožka denně vystavena stresu, znečištění a škodlivým slunečním paprskům, potřebuje účinného ochránce. Olej ze semen Ostropestřce Mariánského je jako štít, který chrání naši pokožku před vnějšími nepříznivými vlivy, zatímco současně podporuje její regeneraci a obnovu.

olej2

Jeho účinky na pokožku jsou pozoruhodné. Olej dokáže hluboce hydratovat, nutričně podporovat a zklidňovat i tu nejcitlivější pokožku. Jeho schopnost zapojit se do boje s volnými radikály znamená, že může pomáhat předcházet předčasnému stárnutí pokožky, redukovat jemné linky a vrásky a obnovit mladistvý vzhled. Příroda nám často připraví výzvy v podobě kožních problémů, ale zároveň nám dává i řešení. Olej z ostropestřce mariánského je příkladem toho, jak lze s pomocí přírody tyto problémy nejen řešit, ale i překonat.

Ačkoliv je silný ve svých účincích, jeho působení je jemné a neagresivní, vhodné pro denní používání.

 

Tohle všechno dělá z oleje ze semen Ostropestřce mariánského nejen cenného spojence v boji s kožními problémy, ale také základní ingredienci pro naše ošetřující tělové krémy a oleje. Když přidáme tento olej do našich produktů, není to jen tak. Je to závazek – závazek k tomu, abychom ti poskytli to nejlepší z přírody, abychom podpořili tvoji krásu a zdraví pokožky.

 

Pokud chceš svoji pleť rozmazlovat nebo hledáš řešení pro pleť problematickou, sáhni po našich krémech a olejích. Kromě oleje z Ostropestřce mariánského obsahují i další poklady přírody jako například Olej z jedlých plodů sladké mandloně, bambucké máslo, aloe vera, levandulový olej, atd. Pro dosažení maximálního efektu pak můžeš volit krém nebo olej s kanabidiolem. Ve všech případech ale dostaneš 100% přírodní produkt bez příměsi chemie a ropných látek, který se skvěle vstřebává a nezanechává mastný film.

Dopřej své pokožce péči, kterou si zaslouží!