Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Kalorie

Ahoj,01-ikona

často ti tady vyprávíme o různých dietách a doporučujeme všemožné cesty, jak shodit nějaké to kilo díky snížení kalorického příjmu. Možná ale nejsi dietářský typ a jakékoliv omezování v jídle ti prostě nesedí. Nebo se výsledky s dietou dostavují pomalu a ty přemýšlíš, čím bys celý proces trochu urychlila. Snadná pomoc – pokud nemůžeš nebo nechceš víc snížit kalorický příjem, musíš naopak navýšit výdej.

Schválně, máš přehled, při jakých aktivitách spálíš nejvíc kalorií?

Kalorie spalujeme kteroukoliv fyzickou aktivitou. A to jak ve chvílích, kdy vědomě chceme spalovat (cvičení), ale i když na to vůbec nemyslíme (třeba když dobíháš tramvaj nebo domů neseš nákup). Samozřejmě, ty vědomé pohybové aktivity v počtu spálených kalorií přece jenom vedou :-) Pojďme se podívat na ty, které ti pomohou nejvíc.

kalorie

 

Chůze

To je prostě ten nejpřirozenější pohyb vůbec. Chodíme každý den, velmi často z ryze praktických důvodů – s košem, se psem, do obchodu, do práce. Ale stejně často i jen tak pro radost – na procházku, na výlet, nějaký ten kilometr klidně nachodíš i při pořádném shopování. Chůze je skutečně asi nejsnadnější způsob, jak do svého života pozvat pravidelný pohyb. Je snadné s ní začít, protože potřebuješ jenom vlastní nohy a aspoň trochu pohodlné boty. A začít můžeš klidně pozvolna a prakticky kdykoliv. Stačí prostě vyrazit do obchodu raději pěšky, využívat schody místo výtahu… Odměnou ti bude lepší fyzická kondice, prevence některých zdravotních problémů a právě ony spálené kalorie. S ohledem na to, jakým budeš chodit terénem a jakou máš ty sama fyzickou kondici, jich za hodinu spálíš asi 300–400.

Běh

Takovým dalším pohybovým stupněm je běh. Pokud máš chůzi zmáknutou a cítíš, že nastal čas na náročnější pohybovou aktivitu, pusť se do běhání. Pořád se jedná o pohyb, ke kterému nepotřebuješ žádné extra vybavení (i když pořádné běžecké boty by to chtělo, tvoje klouby ti poděkují). A můžeš běhat kdykoliv budeš mít čas a chuť. Co se týče toho spalování, oproti chůzi je to o něco zajímavější:-) Průměrně totiž za hodinu běhu spálíš 600 – 800 kalorií (samozřejmě je to individuální a záleží na tvé kondici, rychlosti, terénu…).

Jízda na kole

Ať už kolo považuješ za plnohodnotný dopravní prostředek a využíváš ho k cestě do práce, nebo je to pro tebe sportovní vybavení na akční víkend, jízdou na něm si posílíš svaly celé spodní poloviny těla a navíc spálíš podobně kalorií jako při běhu (za hodinku jízdy tak 600–800, samozřejmě třeba v náročnějším horském terénu víc). Navíc nezatěžuje tolik klouby a dá se, podobně jako chůze, využít i smysluplně při cestě z bodu A do bodu B.

Plavání

To je mezi výše zmíněnými pohybovými aktivitami taková spalovací miss. Při plavání sice spálíš podobné množství kalorií jako při běhu nebo jízdě na kole, nicméně zapojíš svaly celého těla, nenamáháš tolik klouby a navíc uvolníš ztuhlé svaly.

Co se množství spálených kalorií týče, opět záleží hlavně na stylu a rychlosti. Při relaxačním pomalém brouzdání u kraje bazénu určitě spálíš mnohem míň než při půlhodince intenzivního kraula.

Jedinou praktickou vadou na kráse je nutnost využívat nějakou vodní plochu – v létě jsou možnosti širší, ale od podzimu do jara budeš odkázána na kryté bazény (pokud budou zrovna otevřené, ehm).

Spalování ale není všechno

My holky na to někdy zapomínáme a sledujeme jenom tu ručičku na váze… Ale pro perfektní tělo je také potřeba tvarovat a budovat svalovou hmotu (navíc kilo svalů zabere mnohem míň místa než kilo tuku :-)). A právě proto pro tebe natáčíme naše cvičební videa. Co se týče množství spálených kalorií, při každém tréninku to bude trochu jiné. Při protahování samozřejmě spálíš míň, než když si dáš do těla při HIIT. Důležitá je ale jejich všestrannost. Cvičení pro tebe sestavujeme tak, abys protáhla a posílila svaly celého těla, vytvarovala problémové partie a zároveň spalovala. Tomu navíc můžeš efektivně pomoct tím, že si k ruce vezmeš některý z našich vychytaných holčičích spalovačů, které ti pomůžou s tukovými polštářky zatočit rychleji :-)

A příště se podíváme na to, kolik kalorií spaluješ, aniž by sis to vůbec uvědomovala – třeba při úklidu:-)) 

Tvoje holky ze Skinny Girls01-ikona