AKCE až -60% na produkty fitness a hubnutí PROHLÉDNOUT

Ženšen – přírodní zázrak, který ti pomůže nejenom zhubnout

Ahoj,01-ikona

další z přírodních zázraků, který ti představíme, je ženšen. Můžeš ho znát i pod českým názvem všehoj ženšenový nebo všehoj léčivý. Ve své přírodní podobě je to rostlina z čeledi aralkovitých, která je charakteristická výraznými červenými plody a pochází z Asie. Pojďme ale k jádru věci, ženšenu se někdy přezdívá kořen života. A to je přesně ta jeho část, která nás zajímá – kořen.

Jeho působení na lidský organismus je známé skoro stejně dlouho jako lidstvo samo. A stejně tak je i pestré, ženšen totiž v našich tělech dokáže příznivě ovlivnit snad všechno (z toho pravděpodobně pochází ten český název všehoj). Lidé po celém světě ho užívají pro jeho komplexní vliv na naše zdraví. Někomu pomáhá při cukrovce, jiný mu věří v budování silné imunity a někdo si ho dopřává pro zmírnění stresu a všeobecnou psychickou pohodu. A za zmínku určitě stojí i jeho pozitivní vliv na libido u mužů i žen a na hormonální rovnováhu. Navíc působí protizánětlivě a urychluje hojení.

Tebe ale určitě nejvíc zajímá, zda ti může, krom všeho dalšího, nějakým způsobem pomoct na cestě za vysněnou postavou, viď?

Ženšen

Všestranný přírodní pomocník

Tady se na chvíli zastavíme u jeho pozitivního vlivu na lidskou psychiku. Vyrovnaná hlava je totiž pro štíhlé tělo ten nejlepší základ. Když jsi v pohodě a zbytečně se nestresuješ, lépe zvládáš dodržovat redukční plán a kila jdou dolů mnohem snáz. Ženšen navíc působí antidepresivně, takže i když to hubnutí nepůjde podle plánu, nějak se s tím vyrovnáš:-)

Ženšen ti zajistí příval čerstvé energie a lepší výkon. Po staletí je totiž považován za bylinu vitality a životního optimismu a jeho účinky jsou v některých ohledech srovnatelné s kofeinem. Proto je jako stvořený k užívání před náročnou fyzickou aktivitou (ale klidně i tou nenáročnou, jen nepřekračuj doporučené denní dávkování). Naopak před spaním by ses mu měla raději vyhnout.

Navíc zrychluje spalování tuků a blokuje jejich vstřebávání z jídla. A aby toho nebylo málo, podporuje trávení a pomáhá tlumit pocit hladu.

Zpomaluje stárnutí buněk

Podobně jako vitamin C, o kterém jsme ti napsaly minule, i ženšen chrání naše buňky před volnými radikály a díky tomu zpomaluje jejich stárnutí. Při dlouhodobém užívání ti zajistí mladistvou a pružnou pleť. Být věčně mladá nebylo nikdy snadnější, co? :-)

A trochu toho moudra na závěr: žádná tabletka, ať je její obsah sebezázračnější, to samozřejmě celé neodmaká za tebe. Ale může ti na tvé cestě leccos usnadnit a zpříjemnit. Přesto, pokud se chceš dočkat viditelných výsledků co nejdřív, nezapomeň na rozumný jídelníček – pod tím si každá z nás představí něco jiného a asi bychom mohly říct, že kolik existuje žen, které chtějí zhubnout, tolik existuje diet. O spoustě z nich jsme ti už psaly, takže pokud sis zatím nevybrala tu pravou přesně pro tebe, můžeš se podívat na starší články na blogu. A dalším předpokladem pro rychlé hubnutí a hlavně tvarování postavy je samozřejmě pohyb. I tady záleží jen na tobě, jaký pohyb ti dělá dobře a působí ti radost. Ale pokud bys hledala cvičení, které je přímo ušité pro efektivní redukční plán, mrkni na náš YouTube kanál.

Dočetla jsi až sem a lámeš si hlavu, kde sehnat co nejdřív kvalitní ženšen? Opět nemusíš hledat nikde daleko. Protože je to pro naše zdraví i krásu naprostý poklad, samozřejmě jsme ho nemohly vynechat z naší nové řady vitaminů a minerálů :-)

Tvé SKINNY  GIRLS:-))01-ikona