Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Jak podpořit spalování tuků u žen II. část

Ahoj,

vítej zpět u pokračování blogu na téma „Jak podpořit spalování tuků u žen.“ V první části ses dozvěděla něco málo teorie, zbavila ses (jak pevně věřím) představ o zázračném hubnutí bez námahy a přežila jsi bez úhony také informaci o tom, že bez pohybu to zkrátka nepůjde. A dnes pokročíme o něco dále a půjdeme hlouběji do problematiky sacharidů.

Ale no tak, už slyším tu námitku, že na tom nic není. Prostě sacharidy pryč a budeš hubnout jako o závod. Nebo naopak, všichni přeci vědí, že když přijmu do těla sacharidy, prostě nikdy nezhubnu. Ale ono to není tak jednoduché. Resp. není to složité, ale rozhodně to nefunguje takto jednoduše. Proč? Kromě jiného proto, že chceš zhubnout trvale, což znamená navození dlouhodobě udržitelného stavu. A to bez sacharidů zkrátka nejde. Tělo je potřebuje.

Víno není krev, voda není tuk

Jasně, Máňa od sousedů vyřadila sacharidy úplně z jídelníčku a docela rychle zhubla. A bez změny životního stylu :-). Vsadím se, že pokud to bylo nedávno, tak Máňu za pár měsíců nepoznáš. A pokud to bylo před pár měsíci, tak Máňa je již zase na začátku. Proč to tedy šlo tak rychle a nevydrželo to? Je to dáno tím, že sacharidy potřebují vodu k tomu, aby byly tělem zpracovány a uloženy. Na 1g sacharidu připadají 4g vody. Když vyloučíš z potravy sacharidy, přestaneš vázat vodu. V tom je ten zázrak rychlého výsledku. Ale ouha. Stejně jako víno není krev, tak voda není tuk. Už chápeš? Úbytkem vody v těle dojde ke zhubnutí v důsledku odvodnění, nikoli v důsledku úbytku nežádoucího tuku.

Sacharidy tělo potřebuje

A je tady ještě jeden problém. Sacharidy tělo potřebuje, protože jsou jakýmsi palivem potřebným pro provoz. Ze sacharidů se stane glukóza a ta dodává energii celému organizmu. Přebytečnou energii pak uloží a spotřebuje jindy. Představ si elektrokolo a zkus ujet 50 km s baterkou nabitou jenom na 10 km. S tvým tělem a sacharidy je to stejné. Bez nich budeš unavená, bez energie (doslova), bude tě bolet hlava a cvičení nebo jakýkoli fyzický pohyb se stane činností připomínající středověkou mučírnu. Vsadím se, že tohle vážně nechceš. Správné množství správných sacharidů ti naopak umožní zhubnout.

Rozdělme si sacharidy na dobré a špatné

Jak je poznáš? Špatné sacharidy jsou jednoduché sacharidy obsažené v průmyslových potravinách jako přidaný cukr a rafinované obiloviny. Jsou vážně špatné, protože obsahují velice málo živin pro naše těla a navíc obsahují přidaný cukr. Patří sem jemné pečivo, sladké nápoje, bílý chléb, ale i těstoviny. Nedodávají tělu živiny, ale kalorie. A pozor, i když se nejedná mnohdy o sladké potraviny, obsahují přidané cukry. Konzumace potravin, které obsahují přidané cukry a málo vlákniny, zvyšuje zcela zbytečně celkový kalorický příjem, máš rychleji hlad, málo energie, přirozeně přibereš na váze.

Ano, máš pravdu, jednoduché sacharidy jsou i v ovoci. Tam jsou ale přirozené a konzumace ovoce před sportovním výkonem je ku prospěchu věci, protože v něm obsažené sacharidy dodávají energii pro okamžitou spotřebu. A navíc obsahuje ovoce nám prospěšnou vlákninu.

A teď ty dobré sacharidy. Jsou to ty, které lze nazvat komplexními, protože jsou tvořeny dlouhými řetězci molekul sacharidů. Tělu trvá déle, než je stráví a převede na cukr. Jsou obsaženy v celozrnném pečivu, luštěninách, ovoci, zelenině. Jsou obsaženy v ovesných vločkách, fazolích, cizrně, jablkách, banánech, mrkvi, bramborách či sladkých bramborách. Jsou dobré proto, že obsahují hodně vlákniny a jejich nutriční profil je dobrý, protože obsahují minerály, důležité vitamíny, antioxidanty i bílkoviny.

Dobré sacharidy by měly tvořit cca 50 % celkového kalorického příjmu.

Pokud si teď říkáš, že to všechno je prima, ale že by to chtělo nějaké konkrétnější pokyny, tak tady jsou:

  • Vyřaď z jídelníčku špatné sacharidy – pozor, jsou i tam, kde je nečekáš. Přidané cukry jsou dnes v téměř každé průmyslově zpracované potravině. Proto zkrátka studuj nejenom trvanlivost na etiketě, ale také obsah sacharidů a především cukrů.
  • Mezi sacharidy patří i vláknina. Pod tou je na etiketě uvedeno i množství cukrů. Snaž se vybírat potraviny, kde je méně než 9 g cukrů na porci, ale minimálně 3 g sacharidů na porci.
  • Pamatuj, že hubnutí je o tom, že přijmeš méně kalorií, než spotřebuješ.
  • Nejlepší cesta je snížit příjem kalorií, ale současně zvýšit jejich výdej pohybem. Zajistíš tak snižování objemu tuku v těle a zvětšování objemu svalové hmoty. To je jediná správná cesta.
  • Cvičit můžeš i doma, nepotřebuješ k tomu celé volné odpoledne ani trenéra. Stačí si pustit Skinny girls videa s návody na cvičení.
  • Použij kvalitní přírodní doplňky stravy, které ti pomohou snížit příjem kalorií a zvýšit jejich spalování, například Skinny girls Glukomannan.
  • Ke každodennímu pohybu a zdravým potravinám přidej proteiny. Mají největší sytící schopnost ze všech živin a na jejich strávení vydáš nejvíce energie. Kvalitní proteiny, které uspokojí navíc tvůj mlsný jazyk, jsou Double chococate nebo Butter buscuit and caramel, které koupíš na www.skinnygirls.cz .
  • Nechtěj výsledek za dva týdny. Změna životního stylu je ze začátku trochu náročná mentálně, ale až uvidíš první výsledky, zjistíš, že právě tohle chceš už napořád.

Přidej se k nám, společně to zvládneme!!

Tvoje holky ze SKINNY GIRLS:-))