Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Uprav si jídelníček pro zdravé hubnutí

Ahoj,

již celá staletí hledáme kámen mudrců (pravda, ten již není dnes aktuální, protože každý si myslí, že je nejchytřejší díky sociálním sítím), elixír nesmrtelnosti a univerzální řešení pro trvalé hubnutí a zhubnutí. Po zadání „jak zhubnout“ do vyhledávače se ti zobrazí 9 800 000 výsledků vyhledávání. Jeden lepší než druhý a všechny zaručené a pravdivé :-). Pokud bys  je chtěla všechny vyzkoušet, potřebovala bys  ještě navíc elixír mládí, protože jinak to nejde stihnout a nebo tu nesmrtelnost, protože mnohé z těch zaručených návodů by každou z nás dříve nebo později zaručeně skolily. 

Na druhou stranu, pravdou také je, že co funguje na jednu, nemusí fungovat na druhou. Naše těla reagují odlišně na různé potraviny, nesmíme opominout ani genetickou závislost a další zdravotní faktory. Zkrátka po rodičích a dalších předcích jsme zdědily kromě jiného i dispozice, za které jim zrovna není proč děkovat. Chceš-li tedy najít účinnou metodu hubnutí, musíš se obrnit trpělivostí a podstoupit experimentování s různými potravinami a typy diet (super tipy najdeš zde) a vydávat více energie, než přijímáš, tedy cvičit. A jak jsme již psaly, Cesta za perfektní postavou začíná v hlavě :-).

Jsi naštvaná na sebe, protože se ti zdá, že složení stravy u té které diety je příliš omezující na to, abys jí dodržovala? Tak se tím nestresuj. My to sice řešíme tak, že jsme naštvané na tvůrce té diety, ale i tak to moc nepomáhá. Ta správná dieta pro tebe je taková, které se budeš držet a v průběhu času se budeš cítit dobře. Takže i když hubnutí není jednoduché, existuje spousta kroků, které můžeš podniknout, aby sis vytvořila zdravý vztah k jídlu (zdravý, nikoli kladný:-)), omezila emocionální spouštěče přejídání a dosáhla jak zdravé hmotnosti, tak zdravého sebevědomí! Zkrátka, musíš se cítit dobře a věřit si. Kdo není sebevědomý, ten si nevěří. Proto nezoufej a pojď do toho s námi!!!

Kromě skvělých tipů na recepty na hubnutí, pomocníků ve formě cvičebních videí na hubnutí a super doplňků stravy, ať už jsou to naše skvělé spalovače tuků, proteiny či zdravé mlsání (třeba naše lískoořechové máslo s proteinem FAME), ti dáváme a pravidelně budeme dávat v našem blogu cenné rady, poznatky a doporučení. Bude jich tolik, že si jistě mezi nimi najdeš to, co ti bude vyhovovat:-)

Článek Paleo dieta – chutnou dietu z doby kamenné jsi již jistě četla. Skvělý, že? A pokud pro tebe není ta pravá? Čti dál, máme pro tebe novou várku tipů :-)

Tři  „strategie“ hubnutí:

  1. Sniž příjem kalorií

Když snížíš příjem kalorií, úbytek hmotnosti se dostaví, ale není nekonečný. Také se ti stalo, že na začátku zhubneš, ale pak se při stejném počtu (snížených) kalorií úbytek váhy zpomalí nebo úplně zastaví? Je to proto, že ztratíš vodu, tkáň i tuk a tvůj metabolizmus se změní. Abys pokračovala v hubnutí, musíš buď pokračovat ve snižování příjmu kalorií, nebo nasadit další munici. Cvičíš? Pokud ne, tak začni. S našimi videi na hubnutí s tebou projdeme celý proces správného cvičení s efektem maximálního výsledku krok za krokem!

Abychom nezapomněly: také saháš po potravinách plných kalorií např. pro zmírnění stresu, vyčerpání nebo při sledování televize s radostí, že děti již konečně spí? Tak pozor, tenhle zlozvyk rozhodí jakýkoliv tvůj plán na zhubnutí. Zbav se ho a nahraď takové potraviny třeba zeleninou. Zkrátka, když tygříci spí spokojeně v postýlkách poté, co tě celý den mučili nebo se partner opozdil o tři hodiny s návratem domů, dej si místo čokolády nebo oříšků raději mrkev. :-)

  1. Sniž příjem sacharidů

Víš, že když sníš jídlo, komplexní sacharidy z jídla se do těla dostávají jako glukóza? A aby tělo udrželo hladinu cukru v krvi pod kontrolou, tělo spaluje glukózu a ne tuky. Pokud tedy konzumuješ např. hodně těstovin, rýže nebo chleba, tělem vylučovaný inzulín začne bojovat s přílivem glukózy do krve. Zabraňuje tak tomu, aby tvé tukové buňky uvolnily tuky a spalovalo je jako „palivo“. A naopak vytváří více tukových buněk. Výsledkem tedy je, že přibíráš, tvé tělo potřebuje více „paliva“ a tím pádem víc jíš. A protože inzulín spaluje pouze sacharidy, toužíš po sacharidech. A tak je to pořád dokola. Začarovaný kruh, co říkáš? Pokud z něj chceš vystoupit, snížení příjmu sacharidů je jediná možnost!!

  1. Sniž příjem tuků

Na začátku je nutné říci, že ne všechny tuky jsou špatné. Například nenasycené tuky nacházející se v avokádu, ořechách, sojovém mléce, tofu či mořských rybách tě nasytí a v kombinaci s olivovým olejem a čerstvou zeleninou jsou jednoznačně skvělým krokem ke zlepšení kvality stravování. Nauč se je proto do tvého jídelníčku pravidelně zařazovat!

A naše doporučení? Raději si dej plnotučný jogurt než verzi s nízkým nebo žádným obsahem tuku. Ten je totiž v těchto výrobcích nahrazen cukrem a sacharidy! A teď už víš, co je to za začarovaný kruh:-)

Dozvěděla ses něco nového? Skvělé!! Už teď pro tebe připravujeme další nové rady, poznatky a doporučení. Sleduj nás na FACEBOOKU a INSTAGRAMU, tam se všechno včas dozvíš:-)

Tvoje holky ze SKINNY GIRLS:-))