Skinnygirls.cz se změnilo na Inspyre.cz 🔥 Rozšiřujeme sortiment i okruh zákazníků a Skinny girls nám již bylo malé. Pořád tu s Tebou je i bude náš původní tým a všichni se již moc těšíme! Tohle byl jen první krok, intenzivně pracujeme na novinkách! Ivana, Žaneta a Pavel

Mlsání přátelské k linii

Ahoj,01-ikona

mlsáš ráda? My taky. Vždyť kdo by odolal voňavému koláči, křupavé sušence, osvěžující zmrzlině nebo tabulce čokolády. Sladké jídlo nám navíc pomáhá zvýšit hladinu serotoninu, který je jako jeden z takzvaných hormonů štěstí zodpovědný za naši psychickou pohodu (produkci serotoninu můžeš ještě víc podpořit díky L-tryptofanu). Jenomže když chceme hubnout, musíme se těchto dobroučkých pokušení prostě vzdát... nebo to jde i jinak?

Samozřejmě, u sladkostí je nejlepší prevence – nic sladkého domů nenakupovat, v obchodech se čokoregálům raději obloukem vyhnout a v kavárně se k pultu s dortíky posadit zády. Ale protože jsme jen lidi, moc dobře víme, že občas se tomu sladkému pokušení odolat prostě nedá. No a nebyly bychom to my, abychom ti nepřinesly nějaké ty vymakané tipy a triky ze Skinny kuchyně, díky kterým si při dietě dopřeješ i sladkou tečku k odpolední kávičce bez výčitek.

Ovoce

To nejjednodušší hned na začátek – když už potřebuješ cukr, ten obsažený v ovoci tvojí linii uškodí nejmíň, ovoce navíc krom cukru obsahuje i hodně vitamínů, vlákniny i minerálních látek. Není to sice sladkost v pravém slova smyslu, ale lze ho mlsat na mnoho způsobů – čerstvé, mražené, sušené... Naprostá pecka a trochu takový trend posledních let je lyofilizované ovoce. Jedná se o šetrnou úpravu sušení mrazem, díky které si ovoce uchová barvu, chuť, a navíc je úžasně křupavé (a taková hrst lyofilizovaných jahod, to už sladkost bezesporu je. Navíc suverénně nahradí i slané křupání, jako jsou třeba chipsy :-).).

Při volbě konkrétního druhu je určitě lepší sáhnout po ovoci s nižším glykemickým indexem (ten vyjadřuje, jak rychle se cukry přijaté z potravy vstřebávají do krve). Perfektní volbou jsou například jahody, borůvky, jablka, hrušky, švestky, broskve, třešně, maliny, pomeranče, mandarinky. Naopak vysoký glykemický index mají banány a hroznové víno – s těmi se tedy při hubnutí vyplatí spíš šetřit a nahradit je některým z výše uvedených vhodnějších druhů.

Oříšky

Tady je hned na začátku na místě drobné varování – oříšky jsou nesmírně zdravé a dobré, nicméně obsahují opravdu hodně tuků. A i když se jedná o zdraví velmi prospěšné tuky, které jsou úplným balzámem pro srdce i mozek, nemělo by se to s jejich množstvím přehnat. Takové obecné doporučení dietologů je dopřát si maximálně dvě hrsti ořechů denně. Skvělé jsou například vlašské ořechy, mandle, kešu nebo lískové oříšky. Nejméně kalorií mají pravděpodobně pistácie a na opačné straně kalorického spektra budou para ořechy (ty jsou ale skvělým přírodním zdrojem selenu, a tak jim jejich kalorickou vydatnost rády odpustíme).

Fitness dobroty

Na trhu existuje celá řada produktů, které byly vytvořeny speciálně právě pro mlsání během diety – zpravidla i s nějakým doprovodným efektem. Pokud už s našimi produkty máš tu čest, určitě jsi vyzkoušela naše božské lískooříškové máslíčko FAME s proteinem. Můžeš si ho prostě jen tak přidat do jogurtu, namazat na pečivo nebo klidně uzobávat lžící.

zdrave-mlsaní

Jako lahodná rychlá svačinka ti poslouží i proteiny, které jsme připravily ve dvou totálně hříšných příchutích: double chocolate nebo butterbiscuit and caramel. Navíc právě dostatek kvalitních bílkovin pomáhá bojovat s chutí na sladké.

Skinny girls kuchyně

Dost bylo teorie, přejděme k praxi! Na úplný závěr přidáváme odkazy na ty naše nejvychytanější sladké recepty, ať to nemusíš hledat a zbyde ti víc času třeba na cvičení. U některých využiješ právě třeba výše uvedené máslíčko FAME, jiné s přehledem vykouzlíš jen z běžně dostupných ingrediencí :-)

Borůvkový koláč

Skořicové rolky

Brownies

Banánové musli tyčinky

Francouzské toasty

Čokoládová pěna

Jaké je tvoje oblíbené liniefriendly mlsání, máš nějaký tip, o který se s ostatníma holkama chceš podělit? Napiš nám ho třeba na Instagram.

A jedno moudro úplně na závěr – když přese všechnu hubnoucí teorii neovládneš chutě a sem tam nějakou tu tabulku čokolády spořádáš, hlavně se moc dlouho netrap výčitkami svědomí a radši si jdi zacvičit, pomůže ti to mnohem víc ????

 

Tvé Skinny Girls01-ikona